Optochten 2012 - Groepsfoto

Kledingcommissie

De kledingcommissie van C.V. de Hoalthakkers bestaat al heel wat jaren uit een vaste groep enthousiaste leden en een drietal vrijwilligsters. Met elkaar doen we ieder jaar weer ons best om een mooie loopgroep op straat te brengen. Zo gauw het thema van de wagen bekend is, beginnen we met een klein groepje te brainstormen en maken we een eerste opzet voor de kleding van de loopgroep, passend bij het thema.

In oktober komen we met z’n allen bij elkaar en maken we de plannen concreet. We houden van mooie, frisse en passende kleuren en proberen de kleding zo te maken dat de relatief kleine loopgroep toch heel groot lijkt. Dit doen we door in de breedte en hoogte te werken met bijvoorbeeld pruiken die veel volume hebben of door wijd uitlopende rokken aan de onderkant. Iets in de hand dat boven de groep uitsteekt, maakt het geheel nog indrukwekkender. In het verleden gebruikten we hiervoor o.a. vlaggen en ballonnen.

C.V. de Hoalthakkers - Optocht Oldenzaal 2016
Wagenbouw 2020 - Kledingcommissie druk bezig

Ook dit seizoen hebben we weer een begin gemaakt en zijn de drie vrijwilligsters begonnen met het naaiwerk. We zouden niet zonder deze handige dames kunnen en zijn dan ook heel blij dat ze ons nog steeds ondersteunen. De andere taken, pruiken bedenken en voorbeelden maken, andere kledingdelen ontwerpen en ook hiervan een eerste exemplaar maken, hebben we onderling verdeeld. We maken vaak gebruik van allerlei stoffen en voor de pruiken is foam een prachtig materiaal.

Daarnaast neemt een commissielid de organisatie voor haar rekening. Denk hierbij aan het werven van lopers, planning, schminkschema, uitdelen kleding voor iedere optocht.

Doordat we geen eigen ruimte hebben bij de Hoalthakkers waar we met z’n allen kunnen werken, gebeurt alles vanuit ieders eigen woonkamer. Deze lijkt dan vaak voor een lange tijd op een naaiatelier of knutselruimte totdat alles klaar is.

Nieuwsbrief | Maart 2019 - C.V. de Hoalthakkers foto
Wagenbouw 2020 - Totems voor de loopgroep

Er is geen vaste ‘vergaderdag’; We overleggen of komen bij elkaar wanneer dit nodig is.

Het zou fijn zijn als we af en toe een beroep kunnen doen op wat extra helpende handen. Vaak zijn er werkzaamheden die door meer mensen uitgevoerd kunnen worden en vele handen… Lijkt het je leuk, laat het ons weten door een bericht te sturen naar secretariaat@hoalthakkers.nl

We staan voor de mooie uitdaging om van de wagen en loopgroep weer een prachtig geheel te maken en een spetterende indruk achter te laten tijdens alle optochten. Wij gaan ervoor!                                         

Optochten 2020 - Glimlachen naar de camera